MediaWatch

DR siger nej til penge

I stedet vil DR fastholde den restriktive linie, som ledelsen udstak i fjor i form af et såkaldt hyrdebrev.

Medieforliget ophæver fra årsskiftet det eksisterende forbud mod, at fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer og religiøse bevægelser kan sponsorere programmer, så det fremtidigt i modsætning til i dag alene vil blive forbudt for de politiske partier at poste penge i radio- og tv-udsendelser, skriver Politiken.

Generaldirektør Chr. S. Nissen, Danmarks Radio:

»Vi siger pænt nej tak, hvis et program eller et bestemt programindhold kan tjene en tilskudsgivers konkrete og aktuelle interesser. Der må ikke kunne rejses berettiget tvivl om programmets, medarbejderens eller DRs integritet, uafhængighed og troværdighed.

Da disse overordnede hensyn er svære at styre ved paragraffer og love, vil vi hellere i hvert enkelt tilfælde foretage et konkret skøn baseret på generelle hensyn og principper«, siger Chr. S. Nissen og præciserer dermed den restriktive linie, som han fremlagde i fjor i et hyrdebrev til alle ansatte i et forsøg på at skære igennem en hidsig intern debat i DR om sponsorering.

Hos mange DR-ansatte vakte det undren, at DR ikke måtte vise 'Pelle Erobrereren' på grund af et tilskud fra SiD til filmen, mens der uge efter uge blev blændet op for et landbrugsprogram med støtte fra Landbrugsrådet. Dette program er nu stoppet.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs