TV2+ vil i luften til september

MediaWatch

I 1999 satte den skærpede konkurrence på TV-markedet igen gang i overvejelserne hos den nye ledelse, og den nye bestyrelse godkendte hurtigt planerne om en ekstra kanal. Navnet bliver TV2+, og den skal sendes enten på satellit eller distribueres via de jordbaserede lokale frekvenser, som TV 2 fortsat forhandler om.

TV 2s plan er at programmerne på den nye kanal skal være afstemt med, hvad der sendes på TV 2. Hermed sikrer man, at især de yngre seere kan vælge deres populære programmer på enten TV 2 eller den nye kanal. TV2-ledelsen har udover forhandlinger med de lokale TV-kanaler tilbragt de senere uger med at sondere terrænet og især med at sætte sig ind i de særlige forhold, der gælder for satellitdistribution.

TV2 oplyser i øvrigt, at lanceringen af den nye kanal gennemføres uafhængigt af TV 2 og TV 2-regionernes planer om en digital TV-kanal, TV 2D. Arbejdet med TV 2D fortsætter parallelt.

TV2 får en DR2-situation

"Politikerne vil formentlig vurdere TV2 og TV2+ under ét på samme måde som det gælder for DR1 og DR2. Jeg vil ikke mene, at der bør stilles andre krav til den nye kanal end dem, der gælder for den gamle, men kravene vil formentlig reelt blive mindre, da det er de to kanaler til sammen, som skal opfylde public service-kravene.

Henrik Søndergard tror ikke TV2s planer får betydning for de aktuelle medieforhandlinger, herunder kampen om P4.

"Til gengæld kan TV2+ blive et argument i forhandlingerne om flere licensmidler. Det er forventeligt, at TV2+ vil skabe ny debat om det rimelige i, at alle licensbetalere ikke kan modtage TV2+ - altså samme problematik som findes omkring DR2 - og jeg vil tro, at det samlet vil stille TV2 og DR stærkere i forbindelse med de kommende forhandlinger om digitale frekvenser.

Der vil være et større pres på at få alle public service-kanalerne ud til hele befolkningen - hvilket vil styrke argumentationen for at det terristriske net skal digitaliseres", siger Henrik Søndergaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også