TvDanmark går efter VM kampe

MediaWatch

Ikke blot fordi TVDanmarks programdirektør Paul Gazan har meddelt det tyske medieselskab UFA, der har rettighederne til alle Danmarks udekampe, at TVDanmark er interesseret i at vise kampene.

EU-direktivet kunne dog ikke bruges til noget, da TV3 viste play off-matchen Israel-Danmark, fordi de britiske myndigheder - TV3 sender fra London - endnu ikke havde implementeret direktivet i deres lovgivning.

Det skulle være sket til efteråret, men da regner TVDanmark til gengæld med at kunne kalde sig en landsdækkende TV-station, hvilket kræver, at 90 procent af befolkningen kan se TV-stationens programmer.

"EU-direktivet siger, at der skal være 90 procent. Og det kan der ikke gives dispensation for," siger Vibeke Petersen, specialkonsulent i Kulturministeriet.

I øjeblikket kan kun 72-73 procent se TVDanmark2, der tidligere var stationens eneste kanal, og omkring halvdelen af befolkningen kan se TVDanmark1, som er den nye kanal.

"Men vi regner med, at omkring 85 procent kan se TVDanmark2 til efteråret. Men hvis vi sender en eventuel kamp samtidig på begge kanaler, kan vi nå ud til mere end 90 procent," siger administrerende direktør på TVDanmark, Jesper Sehested Lund.

I øjeblikket eksisterer der ingen officielle Gallup-tal, for hvor mange der kan se de to kanaler, hvilket har gjort, at der stilles spørgsmålstegn ved, om stationens egne tal nu også er rigtige.

Det problem vil dog ikke eksistere til efteråret, hvor Gallup med garanti kan måle, hvor stor TvDanmarks såkaldte penetration er.

"Det kan vi helt sikkert. Formentlig kan vi allerede gøre det til marts," siger Frank Klausen, edb-chef i Gallups TV-meter-afdeling, som i øjeblikket ikke kan måle tallet, fordi TV-kanalerne endnu er så nye.

Med den kommende status som landsdækkende TV-station vil TVDanmark uden problemer kunne gå efter alle sportsbegivenheder. Jesper Sehested Lund gør dog opmærksom på, at man udelukkende vil gå efter topsport - som eksempelvis Danmarks VM-kval-kampe, som andre dog også er ude efter.

TV3 har ligeledes meddelt UFA sin interesse, mens UFA selv har henvendt sig til Danmarks Radio. TV2 holder til gengæld kortene tæt ind til livet. Først efter VM-kampprogrammet falder på plads den 19. januar forventes egentlige forhandlinger at gå i gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også