MediaWatch

Ny MSN telefonservice fra Microsoft

Systemet fungerer på den måde, at hvis man er online samtidig med at nogen ringer til én, så popper der en meddelelse op på ens skærm, der viser navn og nummer på den, der har ringet. Herefter har man omkring 20 sekunder til at vælge mellem, om man vil tage telefonen eller besvare opkaldet via sin pc. Besvarelse via pc'eren giver også mulighed for at vælge mellem, om man vil viderestille opkaldet til et andet nummer, eller om man vil afspille en besked til den, der ringer op.

Det vil dog ikke være muligt af få vist en identificering af den der ringer op, såfremt vedkommende har et af de idenftifikations-blokkere som telefonselskaberne udbyder.

Der findes allerede en række tilsvarende produkter på markedet, som gør det muligt at modtage og identificere telefonopkald over sin pc, mens man er online på nettet. Et af disse produkter udbydes af virksomheden CallWave, hvor opkald også vises skærmen, og hvor man har mulighed for at høre, hvem det er der ringer, så man kan logge af og returnere opkaldet. Man kan også benytte et produkt fra Actiontec Electronics, der er et såkaldt Call Waiting Modem, som gør det muligt, at tale med den der ringer i nogle få sekunder, hvorefter man kan enten tage opkaldet eller blive ved med at være online.

Microsoft's service, der gør det muligt at viderestille ens opkald til f.eks. sin mobiltelefon, er et alternativ til at få oprettet en ekstra telefonlinie. I USA hvor servicen udbydes koster en typisk ekstra telefonlinie mellem $15 og $25 om måneden, hvor Microsoft's MSN ICV service koster omkring $5-$6 om måneden.

For at kunne benytte sig af MSN ICW-servicen til at viderestille opkald, er det nødvendig at være tilsluttet et af de viderestillingsservices, som udbydes af de forskellige telefonselskaber. Desuden kræves det, at man har en multimedie-pc.

Hvis man vil benytte sig af muligheden for at tale med den der ringer op over sin pc, skal man i forvejen være tilmeldt Microsoft's NetMeeting, som er gratis tilgængelig på Micosoft's hjemmeside. Overførselen af taletelefoni over IP foregår i USA via Nortels produkter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs