Ny MSN telefonservice fra Microsoft

MediaWatch

Systemet fungerer på den måde, at hvis man er online samtidig med at nogen ringer til én, så popper der en meddelelse op på ens skærm, der viser navn og nummer på den, der har ringet. Herefter har man omkring 20 sekunder til at vælge mellem, om man vil tage telefonen eller besvare opkaldet via sin pc. Besvarelse via pc'eren giver også mulighed for at vælge mellem, om man vil viderestille opkaldet til et andet nummer, eller om man vil afspille en besked til den, der ringer op.

Det vil dog ikke være muligt af få vist en identificering af den der ringer op, såfremt vedkommende har et af de idenftifikations-blokkere som telefonselskaberne udbyder.

Der findes allerede en række tilsvarende produkter på markedet, som gør det muligt at modtage og identificere telefonopkald over sin pc, mens man er online på nettet. Et af disse produkter udbydes af virksomheden CallWave, hvor opkald også vises skærmen, og hvor man har mulighed for at høre, hvem det er der ringer, så man kan logge af og returnere opkaldet. Man kan også benytte et produkt fra Actiontec Electronics, der er et såkaldt Call Waiting Modem, som gør det muligt, at tale med den der ringer i nogle få sekunder, hvorefter man kan enten tage opkaldet eller blive ved med at være online.

Microsoft's service, der gør det muligt at viderestille ens opkald til f.eks. sin mobiltelefon, er et alternativ til at få oprettet en ekstra telefonlinie. I USA hvor servicen udbydes koster en typisk ekstra telefonlinie mellem $15 og $25 om måneden, hvor Microsoft's MSN ICV service koster omkring $5-$6 om måneden.

For at kunne benytte sig af MSN ICW-servicen til at viderestille opkald, er det nødvendig at være tilsluttet et af de viderestillingsservices, som udbydes af de forskellige telefonselskaber. Desuden kræves det, at man har en multimedie-pc.

Hvis man vil benytte sig af muligheden for at tale med den der ringer op over sin pc, skal man i forvejen være tilmeldt Microsoft's NetMeeting, som er gratis tilgængelig på Micosoft's hjemmeside. Overførselen af taletelefoni over IP foregår i USA via Nortels produkter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også