MediaWatch

Industrisamarbejde om 3G-telefoner

GPRS introducerer pakkede data til mobile netværk, og det er det første vitale skridt for GSM og TDMA operatører i udviklingen af 3G (tredje generations) mobile netværk, som muliggør en række af nye og udvidede services i de mobile omgivelser.

Til formålet har virksomhedermne sluttet sig sammen i den såkaldte GPRS Applications Alliance (GAA), der er et tværindustrielt initiativ, designet til at virke som en katalysator i udvikling af applikationer baseret på GPRS. GAA blev etableret i juni måned ved en åben invitation til industrien, og de har allerede præsteret værdifulde evalueringer på et stort antal applikationer.

For nylig annoncerede Ericsson at IBM, Lotus, Oracle, Palm Computing og Symbian ville blive de første deltagere i GAA. Alliancen er åben overfor alle organisatioer, som er interesserede i mobil kommunikation, så som software udviklere, system integratorer, netværks operatører og andre infrastruktur leverandører såvel som producenter af enheder.

Udviklingcentre i Silicon Valley og i Mobile Valley

Ericsson forventer at deltagerne i den nye organisation vil tilføre industrien værdi og hjælpe til at markedet for de mobile internet applikationer får en hurtig start. I de nye omgivelser får GAA deltagerne mulighed for at teste og verificere end-to-end for deres mobile internet løsninger, og det vil give dem en fordelagtig position virke som guide for videre udvikling af åbne standarder for applikationer og servicer. Ericssons engagement er koncentreret omkring infrastruktur siden og med deres WAP-forberedte enheder, Symbian's EPOC-baserede enheder og andre WAP telefoner og trådløse informationsenheder.

IBM og Lotus

Oracle

Palm Computing

Symbian

GAA's formål er at forsyne den mobile internet applikations industri med let adgang til en lang række faciliteter som træning, produkt verificering, konsultation, som skal gøre parterne mere konkurrencedygtige i udviklingen af de nye teknologier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs