MediaWatch

Snart ny partner til Canal Plus

Der er endnu usikkerhed om, hvem der bliver den nye partner, som foruden at være strategisk partner også er udset til overtage omkring 9% af Canal Plus, så Vivendi's ejerandel kommer ned på 40%. Først var tyske Bertelsmann udset til at være en af kandidaterne, men de flestes favorit er dog stadig amerikanske Time Warner, som også er partner med Canal Plus i den spanske betalings-TV platform Canal Satellite. Walt Disney Company er også blevet nævnt som en mulighed.

Også med hensyn til Canal Plus' italienske platform - Telepiu - har Canal Plus bekræftet, at man er i forhandlinger med adskillige industrielle og finansielle investorer om at finde en eller flere partnere. I den forbindelse er teleselskabet Wind, som ejes af industrigiganten Enel, blandt de mulige kandidater.

Derimod synes tidligere spekulationer omkring et større europæisk partnerskab mellem Canal Plus og BSkyB ikke længere at være konkrete.

En del af fremtidsplanlægningen hos Canal Plus koncentrerer sig ikke overraskende omkring Internettet, og for nylig blev Canal Plus det seneste større europæiske selskab til at annoncere opbygningen af sit eget Internet selskab. Canal Plus er ikke specifik med hensyn til tidshorisonten, men har kun udtalt at man snarest agter at påbegynde salget af aktier i det nye Internet selskab. Med sin udmelding følger Canal Plus i kølvandet på telegiganter som spanske Telefonica og Deutsche Telekom, som begge er ved at udskille online og Internet aktiviteter i separate datterselskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs