Snart ny partner til Canal Plus

MediaWatch

Der er endnu usikkerhed om, hvem der bliver den nye partner, som foruden at være strategisk partner også er udset til overtage omkring 9% af Canal Plus, så Vivendi's ejerandel kommer ned på 40%. Først var tyske Bertelsmann udset til at være en af kandidaterne, men de flestes favorit er dog stadig amerikanske Time Warner, som også er partner med Canal Plus i den spanske betalings-TV platform Canal Satellite. Walt Disney Company er også blevet nævnt som en mulighed.

Også med hensyn til Canal Plus' italienske platform - Telepiu - har Canal Plus bekræftet, at man er i forhandlinger med adskillige industrielle og finansielle investorer om at finde en eller flere partnere. I den forbindelse er teleselskabet Wind, som ejes af industrigiganten Enel, blandt de mulige kandidater.

Derimod synes tidligere spekulationer omkring et større europæisk partnerskab mellem Canal Plus og BSkyB ikke længere at være konkrete.

En del af fremtidsplanlægningen hos Canal Plus koncentrerer sig ikke overraskende omkring Internettet, og for nylig blev Canal Plus det seneste større europæiske selskab til at annoncere opbygningen af sit eget Internet selskab. Canal Plus er ikke specifik med hensyn til tidshorisonten, men har kun udtalt at man snarest agter at påbegynde salget af aktier i det nye Internet selskab. Med sin udmelding følger Canal Plus i kølvandet på telegiganter som spanske Telefonica og Deutsche Telekom, som begge er ved at udskille online og Internet aktiviteter i separate datterselskaber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også