MediaWatch

DR og TV2 bestrider TvDanmark1's ret til VM kvalifikationskampe

Danmarks Radios sportschef, Jørgen Steen Nielsen, mener, at England har implementeret det EU direktiv, der pålægger at store nationale sportsbegivenheder skal vises på landsdækkende TV stationer - hvilket TvDanmark1 ikke er.

ITC, der hører ind under de engelske myndigheder, vil i den kommende tid afgøre, om TvDanmark1 skal fratages sendetilladelsen og eventuelt ikendes en bøde, såfremt TV stationen trodser afgørelsen. Både DR og TV2 har budt på rettighederne til de fem VM kvalifikationskampe striden drejer sig om. Og da TvDanmark1 ikke er en landsdækkende TV station, har de ifølge EU direktivet ikke ret til at vise kampene.

- Eftersom TvDanmark1 har adresse i England er stationen ikke underlagt de samme regler, som hvis vi havde ligget i Danmark. Fordi EU direktivet fortolkes lidt anderledes i England end i Danmark, og den engelske fortolkning er ikke nær så striks som den danske, siger informationschef hos TvDanmark til mediawatch.dk

Administrerende direktør hos TvDanmark, Jesper Sehested Lund, mener, ifølge BT, at hvis ITC i mod hans forventninger beslutter at fratage TvDanmark1 rettighederne til VM kvalifikationskampene, vil kampene slet ikke blive sendt.

Han mener, at hvis udbudsrunden har været fair og samtlige TV stationer har haft mulighed for at byde på rettighederne til kampene, og de resterende TV stationer har budt langt under markedsprisen, så kan TvDanmark frit vise dem.

Både DR og TV2 håber på at få overdraget rettighederne til VM kvalifikationskampene og venter nu på ITC's afgørelse.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs