MediaWatch

Ny europæisk Internet gigant

Dermed er der skabt endnu en europæisk Internet gigant, som først forventer at skabe et overskud flere år frem i tiden. Lastminute.com sælger flybilletter, underholdning og gaver, men er mest kendt for sit salg af usolgte flybilletter.

Ifølge Internet.com bliver lastminute.com med overtagelsen af Degriftour Europas tredje største e-commerce virksomhed. Degriftour er en førende fransk online udbyder af rejser og billetter m.v. med en markedsandel i Frankrig på 50 procent og med 250.000 kunder inden for de seneste to år. Prisen for overtagelsen er 59 millioner pund (ca. 736 millioner kroner), hvoraf en del er kontant betaling og en del er udstedelse af nye aktier.

Brent Hoberman, medstifter og chief executive hos lastminute.com, giver udtryk for, at der er tale om en fantastisk handel, hvor lastminute.com på én gang er rykket så langt ind på det franske marked som det ellers ville have taget 2-3 år at nå. Hobermann peger bl.a. på, at handlen forøger lastminute.com's brutto fortjeneste med næsten 9 gange, at handlen styrker selskabets topledelse, og at handlen forkorter tiden frem mod et egentligt overskud.

Og lastminute.com har brug for succes. Virksomheden blev børsnoteret i marts og har efterfølgende mistet to tredjedele af sin kursværdi. Lastminute.com havde pr. 31. marts 2000 1,4 millioner registrerede brugere i Europa fordelt på landene England, Frankrig, Tyskland og Sverige.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs