MediaWatch

Næste store UMTS auktion på vej

I Italien ventes auktionen over licenser til tredje generations mobiltelefoni at gå i gang i begyndelsen af oktober måned.

Med 57 millioner indbyggere er Italien Europas fjerdestørste telekom-marked. Men med en tæthedsgrad på 60 procent er Italien et af de største markeder for mobiltelefoni.

Derfor rykker Italien frem som den næste store slagmark for de store europæiske telekom-selskaber, skriver Børsen.

Der har været forlydender om, at Deutsche Telekom og Telecom Italia har lavet en aftale om ikke at byde på auktionerne i hinandens lande for herefter at deles om de opnåede licenser.

Men det afvises af Telecom Italias chef, Roberto Colaninno, selvom Deutsche Telekom overraskende i sidste uge meddelte, at selskabet ikke deltager i Italiens UMTS - auktion.

Mobilmarkedet i Italien er domineret af de to største udbydere Telecom Italia Mobile og Vodafones Omnitel. Disse to selskaber kontrollerer 90 procent af mobilmarkedet i Italien. Det kan derfor være ganske vanskeligt for udenforstående udbydere at trænge ind på det italienske mobilmarked, vurderer Børsen.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs