MediaWatch

Firdobling af Internethandel

En undersøgelse foretaget af konsulentfirmaet PLS Ramsbøll Management, viser at antallet af danskere med adgang til Internettet, overstiger antallet af danskere, der har mobiltelefon, skriver PC World.

60 procent af alle danskere over 15 år har prøvet at være på Internettet, og der er kommet 600.000 nye brugere til i løbet af det sidste år.

Men blandt de nye brugere er der kommet dobbelt så mange skeptikere overfor Internettet end året før. Kønsfordelingen er blevet udjævnet, idet 45 procent af alle Internet brugere i dag er kvinder. Til gengæld er der stadigvæk store sociale skel.

95 procent af medlemmerne i Akademikernes Centralorganisation bruger Internettet, mens kun 31 procent af medlemmerne i Forbundet af Offentligt Ansatte benytter Internettet.

Undersøgelsen viser også, at hver sjette dansker har købt og betalt varer over Internettet. Det er en firdobling i forhold til sidste år. Det er især bøger, der har Internet kundernes interesse. Således har 280.000 danskere købt bøger over Internettet og 150.000 har købt billetter til kulturbegivenheder og software.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs