MediaWatch

Teleselskaber forsinker øget konkurrence

Når telebranchens aftale om nummerportabilitet endnu ikke er faldet på plads, skyldes det manglende interesse fra selskabernes side. En ordning vil nemlig sikre, at forbrugerne uden besvær vil kunne flytte deres telefonnumre med over i teleselskaber, der enten er billigere eller tilbyder bedre services end det man har i forvejen, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Torben Rune er det forklaringen på, at Teleselskaberne endnu ikke har fået en aftale på plads, så nummerporatbilit kan gennemføres fra årsskiftet. Telebranchens forklaring om, at det skyldes "tekniske problemer" giver han ikke meget for.

- Er selskaberne ikke klar ved årsskiftet, bryder de loven. Selskaberne har trods alt haft mere end tre år til at forberede sig på denne situation og har selv foreslået den gældende tidsplan. Derfor må det veje tungt, at samme selskaber nu i elvte time meddeler, at der er "tekniske" problemer, siger Torben Rune.

Derfor ønsker han, at forskningsminister Birte Weiss (S) griber ind overfor telebranchen. Er det Forskningsministeriet der styrer telebranchen, eller er det telebranchen, der styrer Forsningsministeriet, spørger han.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs