MediaWatch

Flere penge til vaklende amerikansk finans website

TheStreet.com har modtaget et totalbeløb på 7,5 millioner dollars fra de to investorer Go2Net Inc. og Vulcan Ventures, som til gengæld får i alt fem procent af aktierne i TheStreet.com med option på at få yderligere 7,45 procent af aktierne i løbet af de næste seks måneder. Det skriver Wall Street Journal.

Nyheden blev positivt modtaget på den amerikanske IT-børs Nasdaq, hvor kursen på TheStreet.com's aktie steg 19 procent og landede på 6 dollars.

En finansanalytiker fra First Albany Corp. i New York, Joel Krasner, peger på, at Nasdaq's positive modtagelse af nyheden ikke hænger sammen med, at TheStreet.com får tilført penge, men skyldes tiltroen til, at de to investorer har evne til at vurdere TheStreet.com's forretningsmæssige potentiale korrekt.

TheStreet.com er et storstilet forsøg på at skabe en førende Internet-baseret finans- og erhvervstjeneste med bl.a. en række ansatte, som man har lokket væk fra Wall Street Journal.

Men som mange andre dot.com publishers har TheStreet.com haft store problemer med at finde tilstrækkelige indtægtskilder. TheStreet.com lagde bl.a. ud med at kræve abonnement for adgang til nyhederne, men har forladt denne model til fordel for at være et gratis, annoncefinansieret websted.

Læs artiklen om online publishing i nyhedsbrevet Media Watch, der udkommer fredag.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs