MediaWatch

Dansk medieskat afvist

Danskerne kommer ikke til at betale den ny medieskat over skattebilletten, en ide der oprindelig var en del af det ny medieforlig, skriver Jyllandsposten.

Claus Kargo der er konsulent i Skatteministeriet vurderer, at det vil give alt for mange driftsomkostninger. Hvis kontrollen med landets 100.000-150.000 sortseere skal øges, kræver det ny lovgivning og beføjelser, og det kan lige så godt ske i Danmarks Radios regi, mener han.

Kulturministeriet undersøger nu muligheden for en ny form for opkrævning fra 420.000 virksomheder, der formodes at have TV og ikke betaler licens. Hvis bare en fjerdedel af disse virksomheder betaler licens, svarer det til 200 millioner kroner mere i licens og dermed en større nedsættelse af licensen for resten af befolkningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs