MediaWatch

Cisco indfrier forventninger

Selskabet kunne rapportere om en stigning i de samlede indtægter på 61 procent, svarende til godt 5,72 milliarder dollars mod 3.56 milliarder sidste år.

Pro forma nettoindkomsten steg med 69 procent fra 710 millioner dollars, 10 cent per aktie i fjor til 1,2 milliarder dollars, svarende til 16 cents per aktie. Analytikere havde sat Cisco til at tjene 15 cents per aktie, skriver CNN.

Nettosalget for hele regnskabsåret 2000 steg 55 procent fra 12,17 milliarder dollars i fjor til 18,93 milliarder i indeværende år.

Pro forma nettoindkomsten steg i den forbindelse 56 procent fra 2,52 milliarder dollars, 36 cents per aktie i 1999 til 3,91 milliarder svarende til 53 cents per aktie i år.

Tirsdagens lukkekurs på 65 11/16 indikerede samtidig en mere end fordobling i forhold til de seneste 52 ugers laveste kurs på 28 1/16 og aktien blev i de efterfølgende timer handlet op i kurs 68.

Ifølge Andrew Barrett, teknologi-strateg hos Salomon Smith Barney, er stigningen på 61 procent en imponerende vækst for Cisco, der således ligger sig på samme vækstrate-niveau som konkurrenterne.

John Chambers, præsident og administrerende direktør for Cisco, udtaler, at markedet som selskabet opererer på ikke ser ud til at sætte farten ned men snarere accelererer globalt.

Cisco der leverer udstyr til Internettets backbone regnes i dag for et af verdens mest værdifulde selskaber og har således en markedsværdi på 460 milliarder dollars.

Den flotte fremgang tilskrives hovedsagligt Internettet samt web-baserede applikationers stærke vækst.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs