Debat om politiets overvågning af e-mail

MediaWatch

Kritikere siger loven i givet fald bliver begyndelsen til et overvågningssamfund.

Den engelske regerings nye ide er tåbelig, da den teknik de ønsker at benytte, er let at omgå, skriver Brian Gladman, tidligere sikkerhedsekspert i NATO i en netop udkommet rapport. Ifølge rapporten vil de eneste, der vil få problemer være almindelige borgere - ikke hackere eller kriminelle, skriver BBC News fredag.

- Vi er af den opfattelse, at bekymringerne er ubegrundede, sagde den engelske indenrigsminister Charles Clarke. Han betegner den nye lov som et bolværk mod organiserede forbrydelser og "Cyber Crime".

Dansk politi mener ikke, at de behøver at anskaffe sig et system, der overvåger Internettet ligesom det amerikanske forbundspoliti gør med systemet Carnivore. Dansk politi undersøger nemlig i forvejen mistænktes e-mail.

Politiet har allerede det udstyr de skal bruge, og har derfor ikke noget behov for at anskaffe sig et overvågningssystem som det amerikanske, siger vicekriminalinspektør Troels Ørting Jørgensen fra Rigspolitiet til Ritzau.

Er en person mistænkt i en kriminel sammenhæng, og politiet vurderer, at det vil være nyttigt for efterforskningen at se den pågældendes e-mail, gør de det. Politiet forsøger derpå at få en dommerkendelse, hvorefter de henvender sig til den relevante Internetudbyder.

Internet-udbyderen kan fastfryse e-mailene og derefter udlevere dem til politiet. Troels Ørting Jørgensen vurdere, at politiet benytter denne mulighed omkring 100 gange om året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også