Bredbåndsbolaget træder an

MediaWatch

Det drejer sig om det svenske Bredbåndsbolaget der ved at etablere sig i Danmark satser på at opnå en status som den førende bredbåndsaktør.

Startskuddet i Danmark er affyret via en aftale med en AKB boligforening i Avedøre, og selskabet er overbevist om, at der vil blive indgået yderligere aftaler med boligforeningerne i København og andre byer.
Når Bredbåndsbolaget primært bliver en konkurrent til kabel-TV selskaberne, er det fordi at både Bredbåndsbolaget og kabel-TV selskaberne har de store boligforeninger i byområderne som kernekunder. Her bor mange kunder på relativ få kvadratmetre, hvilket alt andet lige betyder færre omkostninger i forbindelse med etablering og installation. Det har kabel-TV selskaberne selvfølgelig været bevidst om i mange år, og det er såmænd også årsagen til, at hybridnettet i sin tid ikke blev udbredt til hele landet. Og den direkte årsag til, at Tele Danmark kan tilbyde kabel TV til næsten alle husstande i Storkøbenhavn, men ikke til en eneste på f.eks. Lolland-Falster.

Bredbåndsbolagets chance ligger i at Tele Danmark Kabel TV har været relativ langsom om at få lanceret sit eget Internetprodukt, samt i den kendsgerning at der blandt de store boligforeninger er en stigende utilfredshed Tele Danmark Kabel TV's udbud af TV-kanaler, som omfattes som et relativ uelastisk tilbud uden de store valgmuligheder.

Behovet for et mere fleksibelt TV-udbud bliver rent faktisk fremhævet i en fælles pressemeddelelse fra Bredbåndsbolaget og boligforeningen AKB. Kan Bredbåndsbolaget således få tilladelse fra de store satellit-TV kanaler som f.eks. TV3, TvDanmark og Eurosport til at måtte tilbyde deres kanaler til boligforeningerne via bredbånd, vil kabel-TV selskaberne for alvor blive truet.

Bredbåndsbolaget blev dannet i 1998 og tilhører den svenske Fremfab-gruppe. Blandt de øvrige ejere findes så prominente navne som Intel, Investor, Morgan Stanley Dean Witter og NTL.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også