MediaWatch

Bredbåndsbolaget træder an

Det drejer sig om det svenske Bredbåndsbolaget der ved at etablere sig i Danmark satser på at opnå en status som den førende bredbåndsaktør.

Startskuddet i Danmark er affyret via en aftale med en AKB boligforening i Avedøre, og selskabet er overbevist om, at der vil blive indgået yderligere aftaler med boligforeningerne i København og andre byer.
Når Bredbåndsbolaget primært bliver en konkurrent til kabel-TV selskaberne, er det fordi at både Bredbåndsbolaget og kabel-TV selskaberne har de store boligforeninger i byområderne som kernekunder. Her bor mange kunder på relativ få kvadratmetre, hvilket alt andet lige betyder færre omkostninger i forbindelse med etablering og installation. Det har kabel-TV selskaberne selvfølgelig været bevidst om i mange år, og det er såmænd også årsagen til, at hybridnettet i sin tid ikke blev udbredt til hele landet. Og den direkte årsag til, at Tele Danmark kan tilbyde kabel TV til næsten alle husstande i Storkøbenhavn, men ikke til en eneste på f.eks. Lolland-Falster.

Bredbåndsbolagets chance ligger i at Tele Danmark Kabel TV har været relativ langsom om at få lanceret sit eget Internetprodukt, samt i den kendsgerning at der blandt de store boligforeninger er en stigende utilfredshed Tele Danmark Kabel TV's udbud af TV-kanaler, som omfattes som et relativ uelastisk tilbud uden de store valgmuligheder.

Behovet for et mere fleksibelt TV-udbud bliver rent faktisk fremhævet i en fælles pressemeddelelse fra Bredbåndsbolaget og boligforeningen AKB. Kan Bredbåndsbolaget således få tilladelse fra de store satellit-TV kanaler som f.eks. TV3, TvDanmark og Eurosport til at måtte tilbyde deres kanaler til boligforeningerne via bredbånd, vil kabel-TV selskaberne for alvor blive truet.

Bredbåndsbolaget blev dannet i 1998 og tilhører den svenske Fremfab-gruppe. Blandt de øvrige ejere findes så prominente navne som Intel, Investor, Morgan Stanley Dean Witter og NTL.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs