MediaWatch

Skandinavisk Film vil drive radiokanal

Videbæk vil af hensyn til de kommende medieforhandlinger gerne vide, hvem der ønsker de ledige radiokanaler.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har svaret, at feltet er tæt besat: Det Berlingske Officin, Morgenavisen Jyllandsposten, Politiken og Skandinavisk Film Kompagni har i løbet af december 1999 og januar 2000 meddelt deres interesse i at drive den fjerde landsdækkende radiokanal, oplyser ministeren.

I 1997 indkaldte Kulturministeriet ved en annonce i dagspressen tilkendegivelser om interesse for kanalen og fik i den anledning 15 henvendelser. DR, TV 2 og MTG (TV 3) var blandt ansøgerne og har ved senere lejligheder gentaget deres interesse, og det må antages, at også nogle af de øvrige personer og institutioner fortsat er interesserede.Desuden er der kommet to interessetilkendegivelser om den fjerde radiokanal fra henholdsvis Crossroad UCB I marts 1999 og FM Danmark i september 1997.

Endelig skal det oplyses, at MTG i 1998 har ansøgt om at få mulighed for at sende landsdækkende radio på mellembølge.

Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs