MediaWatch

Cisco udvikler nye standarder for trådløs internet

Det nye samarbejde går ud på at udvikle en ny teknologi, som kan sende tovejs data- stemme- og videokommunikation gennem luften til både private og virksomheder, og derved gøre det muligt at levere services med høj hastighed, som kan sammenlignes med de mest almindelige kabelnetværk, som man kender i dag.

En af fordelene ved den nye teknologi er, at den imødekommer de problemer, der ofte opstår med de eksisterende trådløse i overfyldte byområder og svært kuperede landområder i forbindelse med rækkevidde, abonnementsdækning, installation og antennestørrelse. Som det er nu, kan transmission af data med høj hastighed i forstadskvarterer, hvor bygninger står i vejen, bevirke at signalerne sætter ud, og det kan forårsage tab af signaler og data.

De stiftende partnere i samarbejdet om de nye standarder for trådløs kommunikation består af virksomhederne Motorola, der er verdensleder indenfor trådløs udstyr og integrering, Broadcom Corporation, Texas Instruments, der er verdensleder indenfor DSP og analog, Samsung, Toshiba og Pace Micro Technology, der hver i sær laver forskellige elektroniske produkter til forbrugere, samt Bechtel Telecommunica-tions, KPMG Consulting, LCC Interna-tional og EDS.

Cisco regner med, at hastigheden ved de nye standarder for trådløs to-vejs data-, stemme- og videokommunikation, vil kunne sammenlignes med hastigheden ved visse kabelmodemer og DSL services. Teknologien har Cisco erhvervet ved købet af Clarity Wireless sidste år.

Cisco's mål er at give så mange mennesker som muligt adgang til internettet, og den nye trådløse teknologi samt de nye partnere kommer til at spille en central rolle herfor. Partnerne vil arbejde sammen om at standardisere Media Access Control (MAC) og den trådløse Vector Orthogonal Frequency Division Multiplexing (VOFDM) Physical Layer, som giver de mange forskellige leverandører mulighed for at tilbyde en robust, omkostningseffektiv, og interoperationaliserbar trådløse løsning.

Ved at etablere et åbent økosystem af partnere som inkluderer leverandører af lavkost Customer Premise Equipment (CPE) og chip leverandører, vil Cisco tilvejebringe produktionen af en åben standard for trådløse bredbånds-løsninger med multible leveringskilder.

Ifølge en udtalelse i en pressemeddelelse fra Cisco af Dr. Henry Samueli, der er leder for teknisk research og udvikling og medstifter af et af samarbejdets partnere, Broadcom, har de analyseret alle de teknologiske alternativer for broadband fixed wireless og fundet frem til at VOFDM teknologien er den eneste løsning, som muliggør pålidelig kommunikation i svært tilgængelige trådløse links, hvor line-of-sight forbindelser ikke er praktisk anvendelige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs