MediaWatch

Bekymring over TV 2s nye bestyrelse

Især formanden Jens Bilgrav-Nielsen, der altid har været en kendt modstander af TV-reklame. Også andre nye medlemmer trækker væk fra et kommercielt drevet TV 2 - f.eks. Poul Nesgaard. Direktøren for Danske Reklamebureaueres Brancheforening Finn Kern mener at bestyrelsen mangler folk med udspring i erhvervslivet, som har forståelse for kommercielle interesser. Han er bekymret for, hvilken vej TV2 vil bevæge sig.

Ministeren opfatter TV 2 som en kulturinstitution, men det er også en erhvervsvirksomhed, der er markedsleder på TV-reklamemarkedet, siger Finn Kern. Kulturministeren understreger at TV 2 er en public service station, og det er ikke dens opgave at gøre sig til overfor markedet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs