MediaWatch

Børn skal beskyttes mod voldsomt TV

Børn skal beskyttes mod TV-vold, mener kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, der allerede i sidste uge opfordrede DR og TV 2 til at sætte sig sammen med Medierådet for at finde nogle fornuftige måder at advare seerne på. Men ministeren vil ikke pålægge TV-kanalerne, at de skal lave om på deres programlægning. Hun mener slet ikke, at børn bør se nyheder på TV, og hun arbejder på en børnekulturpolitisk redegørelse. TV2 og DR sorterer kraftigt i, hvad der bringes af billeder i nyhedsudsendelser, men begge kanaler understreger, at det altså er forældrenes ansvar, hvad børn ser på TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs