MediaWatch

Privat radio i Sverige afviser DAB

Men de private radiokanaler har ikke fidus til projektet. Bare nogle få tekniske "freaks" med stor tegnebog vil betale 7.000 kr. for en digital bilradio, som kun kan modtage de offentlige kanaler fra Sveriges Radio, mener de.

Ingen af de kommercielle selskaber har planer om at gå over til digitale sendinger, fordi det er op til kulturministeriet at udvælge dem der får en tilladelse, som i øvrigt kun løber to år, siger formanden for radioernes brancheforening. Ca. 30% af den svenske radiolytning sker på private kanaler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs