MediaWatch

SBS bevarer dele af Premier League-rettigheder

SBS TV bevarer mulighed for at vise visse Premier League kampe i de tre sæsoner, der begynder fra sommeren 2013 til 2016.

SBS TV vil kunne sende visse Premier League kampe de næste tre sæsoner, der begynder sommer 2013 til 2016.

Modern Times Group overtog ellers rettighederne til England’s Barclays Premier League i Sverige og Danmark i maj, gældende fra 2013-2014 sæsonen til 2015-2016 sæsonen. 

De kampe har SBS' 6'eren haft rettigheder til i flere år med betydelig succes.

TV3-kanalerne fik i maj live rettigheder til brutto 380 årlige kampe, men i praksis drejer det sig om under 200 live kampe årligt.

Halvdelen af dem får SBS nu lov at vise samtidig med TV3. Det er kernen i en netop indgået mindre aftale, der giver SBS rettigheder til de ikke-eksklusive kampe efter sommeren 2013.

Der kan sendes 5-6 kampe i Premier League over hele ugen på dansk tv.

Resultatet bliver, at TV3 og SBS deler stort set halvdelen af alle sendte kampe i Premier League over en given uge.

Lørdagskampene
Undtagelsen er lørdage, den dag SBS satser på, hvor der spilles mange kampe. En kamp kl. 13.30, mange kampe kl 16.00 og en kamp kl 18.30. Kampe kl. 13.30 og 18.30 vil blive udsendt af både SBS og TV3. 

“Vi har en stor passion for engelsk fodbold, og har dækket Premier League siden 2004. Derfor er vi også ekstremt glade for, at vi også fremover kan give vores mange, mange fodboldseere det, de elsker så meget. Og med de to Cup-turneringer og de engelske landskampe har vi en fantastisk og unik engelsk fodboldpakke. Med den nye aftale har vi sikret, at der hver uge vil være engelsk topfodbold på 6’eren”, siger Sportschef Jes Holm Andersen, SBS TV.

6’eren var truet
Nyheden om at SBS stod til at miste alle kampe blev i maj vurderet som en alvorlig bet. Premier League fylder så meget på 6’eren, at tabet af alle rettighederne vil få konsekvenser, vurderede Jakob Olsen, IUM.

Ifølge IUM udgør fodbolden den kommercielle base for 6’eren. I runde tal udgør Premier League ca. 30 procent af 6’erens TRP inventory (21-50 år)

SBS TVs fodboldsrettigheder tæller nu Premier League, La Liga, FA Cup, Liga Cup ”Capital One Cup”, Community Shields-kampe, Danske landsholds udebanekampe, Engelske landsholds vigtigste hjemmebanekampe

Mere fra MediaWatch

Ny "lytterobot" skal genkende musik i DR-programmer

DR har fuldautomatiseret processen med at notere, hvilket musik der bliver brugt i radioprogrammer og podcasts. Løsningen kan også bruges til at indsamle data om kønsbalancen blandt kunstnerne, der bliver spillet på DR’s kanaler.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs