MediaWatch

Kritik: Radiopriser lefler for DR

Opdateret: Direktør for Fynske Mediers radiostation 'Klubben' kritiserer nomineringerne til Prix Radio 2012 for DR-snobberi. Danske Medier afviser kritikken.

Listen af nominerede til Danmarks officielle radiopriser - Prix Radio 2012 - er nu offentliggjort, men udløser kritik af juryernes prioriteringer.

Direktøren for Fynske Mediers nye radiostation ‘Klubben’, Kent Kordt, er skuffet over fagjuryerne udsyn eller mangel på samme.

“Radiodays’ hyldest til kreativiteten på de danske radioer er i år helt ved siden af sig selv, og hvis jeg skal være ærlig, så er denne ensidige leflen for DR en skamplet, der må få en del kommercielle aktører til at overveje, om Radiodays er det fælles ståsted, hvor man fremover vil mødes. 15 nomineringer til DR ud af 21 mulige er ikke med til at løfte kreativiteten eller sågar give et skulderklap til dem, der trods alt gør det godt i den kommercielle sektor,” siger Kent Kordt til Radioassistant.

Der er i alt 27 mulige nomineringer, men DR kan kun komme i betragtning i 21 af dem.

Muskler betyder noget
Den kommercielle sektors andel af nomineringer synes dog hverken ringe eller urimelig, hvis man ser på styrkeforholdet - målt i økonomiske muskler.

DR’s radiokanaler har et årligt programbudget på 300-350 mio. kr. ifølge MediaWatchs kilder. Det er midler til ren programproduktion, altså ikke inklusive alle administrative og andre backoffice funktioner.

Hele den kommercielle sektor af semi-nationale, regionale og lokale radioer omsatte ialt for 270 mio. i 2011 ifølge Dansk Oplagskontrol.

Privat radio fint repræsenteret
"Jeg synes, at den kommercielle og private sektor er fint repræsenteret med 10 nomineringer, i de kategorier der er relevante. Juryerne har valgt at nominere og anderkende nye intitativer, som f.eks Radio Klassisk og Radio 24syv," siger Radiodays-formand og direktør i Danske Medier, Marianne Bugge.

Under TvFestival i august og den efterfølgende gallafest med prisoverrækkelser kom det til et kraftigt opgør med fagjuryernes udsyn og de fastlåste kategorier, som tv-programmerne blev bedømt i.

Priserne uddeles i København lørdag aften.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs