MediaWatch

Global: Royalt sladder scoop til gossip-site

Nøgenfotos af selskabelig engelsk prins dukker op på amerikanske sites, YouTube skærper dækningen af amerikansk valg, og Schibsteds sparerunde slår hårdt i Norge.

Pinlige Prins Harry fotos
To fotos af den engelske Prins Harry, der under sin sommerferie fester nøgen i en Las Vegas pool, er dukket op på det amerikanske sladdersite TMZ. Det britiske kongehus har efterfølgende advaret de britiske medier om at sprede de samme pinlige billeder på deres sites, skriver Guardian.

YouTube åbner nyt valgunivers
YouTube lancerer et særligt univers, der skal dække det forestående valg i USA for de unge under 30 år. Det er tale om en ny kanal, der vil sende udvidet dækning med politiske nyheder, analyser, m.m. blandet fra mange kilder, herunder ABCNews, Al Jazeera English, The New York Times, Wall Street Journal og Univision. YouTube’s såkaldte ‘Elections Hub’ vil også tilbyde direkte dækning af de republikanske og demokratiske konventer og afgørende debatter op mod valget i november, skriver LAtimes.

Sparerunde rammer Norge hårdt 
Den store spareplan i norske Schibsted bliver på i alt 500 mio. norske kr. De 400 mio. norske kr skal spares på de norske Schibsted-brands, som Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Der spares cirka 50 mio. svenske kr hos de svenske mediehuse, heraf 40 mio. på Svenske Dagbladet, der må fyre 50-60 medarbejdere, skriver Resume.se.

Nye norske roommates
Sparerunden i Schibsted får den historiske konsekvens, at Schibsteds to store Oslo-baserede mediehuse, Aftenposten og VG, må flytte sammen. Det betyder, at Aftenposten forlader Postgirobygget 11 år efter, at avisen flyttede ind i den markante bygningen i Oslo centrum, skriver kampanje.com.
 

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs