MediaWatch

DR-radio klar til ny musikstrategi

P3's redaktionen bliver slået sammen med de nye digitale kanaler, P6, P7 og P8, skriver pol.dk.

P3's redaktionen bliver slået sammen med de nye digitale kanaler, P6, P7 og P8, skriver pol.dk.

Det betyder bl.a., at Ann Lykke Davidsen, redaktionschef på P3, forlader DR efter 12 år.

Strukturskiftet indføres for at lægge et andet snit i DR's musik formidling og styrke formidlingen af rytmisk musik i DR.

DR's strukturændringer er en hurtig reaktion på kulturministerens nyeste mediepolitiske planer. DR's public service-kontrakt bliver som omtalt på Mediawatch justeret under medieforhandlingerne i juni med krav om mere rytmisk musik.

"Vi laver den for at styrke formidlingen af den rytmiske musik og musikjournalistikken. Sammenlægningen kan skabe et bedre fagligt samarbejde på tværs af kanalerne," bekræfter Morten Hesseldahl overfor Journalisten.dk

 Rent praktisk lægges DR's musikradio sammen i én afdeling, der på sigt skal sidde fysisk sammen. DR's kulturdirektør Morten Hesseldahl bliver konstitueret leder i den nye organisation.

Christian Ottenheim, souschef på P3, og Jan Laursen fra P6 Beat bliver souschefer i den nye organisation. Ottenheim får ansvaret for underholdnings- og aktualitetsprogrammer, mens Jan Laursen skal stå for musikkanalerne, ifølge pol.dk.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs