MediaWatch

DR går mere efter gud i påsken

 Danmarks public service-mastodont nr. 1, DR, fik massiv kritik sidste år for ikke at sende nok religions-tv. Som public service-formidler er DR forpligtet til at transmittere religionsstof, men sidste år protesterede flere kirkefolk over, at DR svigtede den kristne kulturarv ved - ifølge dem - ikke at sende nok. Det skriver Kristeligt Dagblad

 Danmarks public service-mastodont nr. 1, DR, fik massiv kritik sidste år for ikke at sende nok religions-tv.

Som public service-formidler er DR forpligtet til at transmittere religionsstof, men sidste år protesterede flere kirkefolk over, at DR svigtede den kristne kulturarv ved - ifølge dem - ikke at sende nok. Det skriver Kristeligt Dagblad

Den kritik kan man ikke rette mod DR i år. Torsdag aften kan man se DR’s seersucces ’Spise med Price’ i en kristendomsversion: ’Spise med Price – den sidste nadver’, mens man om aftenen kan se ’The Last Temptation of Christ’ med Martin Scorcese. Hele dagen vil der være dokumentarer på DR K. Også de andre påskedage bliver kristendom et gennemgående tema.

Men opgraderingen på trosstoffet har intet at gøre med kritikken sidste år, hvis man spørger DR.

”Det er vigtigt for os at spille en rolle i forbindelse med de danske højtider. Sådan har det været i mange år, og sådan vil det fortsætte med at være. Af programmæssige årsager er der udsving i, hvor meget vi dækker højtiderne år for år. Vi har ikke et vist antal minutter ét år, som vi så skal op på igen det næste år. Det afhænger af, hvad vi har at bringe,” siger Inger Bach, direktør i DR Danmark, til Kristeligt Dagblad.

- CT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs