MediaWatch

Ny medieleder uddannelse i støbeskeen

Der er en ny uddannelse på vej for medieledere. En række topledere fra den europæiske medieindustri er gået sammen med Københavnske CBS/SIMI om at skabe en ny medielederuddannelse. Det blev offentliggjort onsdag aften på RadioDays Europe, der afvikles de næste dage i Barcelona.

Der er en ny uddannelse på vej for medieledere. En række topledere fra den europæiske medieindustri er gået sammen med Københavnske CBS/SIMI om at skabe en ny medielederuddannelse.

Det blev offentliggjort onsdag aften på RadioDays Europe, der afvikles de næste dage i Barcelona.

"Der bliver tale om et diplomprogram som henvender sig til medieledere fra både avis, forlag, radio, tv og internet og der vil komme studerende fra hele Europa," siger tidligere DR radiochef, Ole Mølgaard, som er en af initiativtagerne til uddannelsen og som netop nu er på Radiodays Europe for at mødes med en del af samarbejdspartnere.

"Medieledere over hele Europa har en række udfordringer som ligner hinanden. Der er store krav til at køre en stram organisation, men samtidig forventes det at man innoverer og tænker nyt. Forandringerne, ikke mindst på teknologisiden sker hurtigt, og der stilles store krav til mediechefen om at man kan håndtere dette proffesionelt. Mange mediechefer oplever i den situation at de har brug for at få noge nye værktøjer, til at kunne håndtere de nye situationer og forandringer."

Uddannelsen bygger på det oprindelige Leaders program, som imidlertid kun henvendte sig til mediechefer i de trykte medier.

"Men vi fandt at det gav god mening at brede uddannelsen ud så den fik fokus på hele branchen," siger Lars Lundbye, en anden af initiativtagerne.

Uddannelsen starter til november, og kører som et diplomprogram over 4 moduler. Man kan læse mere om programmet her: www.cbs-simi.dk/media

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Seneste nyt

Se flere jobs