MediaWatch

ACTA skal vurderes af EU Domstol

Selv om EU Kommissionen og den danske handelsminister har forsvaret ACTA-reguleringen af internettet mod kritikere, skal EU Domstolen nu tage stilling til den.

Det skal muligvis undersøges om ACTA-traktaten er i modstrid med EU-lovgivningen, skriver Computerworld.dk.

ACTA-traktaten har til formål at forhindre piratkopiering og beskytte intellektuelle rettigheder, men den kan betyde overdreven kontrol og overvågning, som kan ødelægge det frie og åbne internet, ifølge kritikere.

Den udbredte kritik og demonstrationer har nu fået Kommissionen til at overveje at bede EU Domstolen om en vurdering. Det fremgår af et mødereferat fra et kabinetsmøde under handels-kommissæren, som rettigheds-organisationen EDRI har fået adgang til, ifølge Computerworld.dk.

Fakta
ACTA står for "Anti-Counterfeiting Trade Agreement", eller på dansk "Handelsaftale om bekæmpelse af forfalskning".

ACTA er en international traktat, som EU har forhandlet på medlemslandenes vegne. Traktaten kan først træde i kraft, når Europa-Parlamentet har godkendt den. Det forventes at Parlamentet vil stemme om trataten i juni 2012.

Kilde: Folketingets EU-oplysning

 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Seneste nyt

Se flere jobs