MediaWatch

Netmedier trætte af DJ

Dansk Journalistforbund forsvarer ikke de små netmediers interesse i debatten om mediestøtten, lyder det fra tre af slagsen.

DJ's syn på mediestøtten i høringssvaret til Dyremose-rapporten vækker ikke just begejstring hos tre redaktører for netmedierne Atlasmag.dk, Modkraft.dk og det nystiftede Zetland.

"Forbundet tænker ikke progressivt i forhold til fremtiden, og Mogens Blicher Bjerregård lyder som en aldrende fagforeningsboss fra 70'erne, der vil redde sit døende skibsværft, når han taler om støtten," siger Kristoffer Granov, der er redaktør på Atlasmag.dk, til Journalisten.dk.

I lighed med de andre netmedier er han utilfreds med, at DJ støtter, at der skal være et minimum på tre ansatte på et medie, for at det kan blive berettiget til mediestøtte.

Hellere lidt end ingenting
DJ's formand Mogens Blicher Bjerregård forsvarer grænsen på tre med, at støtten ellers ville blive fordelt på alt for mange små medier. Støttesummen er nemlig en såkaldt nulsumspulje. Men lidt støtte er bedre end at hovedparten af støtten går til de store medier, mener Ulrik Kohl fra Modkraft, ifølge Journalisten.dk.

2. januar udløb fristen for høringssvar vedrørende Dyremose-rapporten, der lægger op til en reform af mediestøtten fra distributionsstøtte til en delvist platformsneutral støttemodel. I den kommende tid skal kulturministeren og medieordførerne forhandle sig frem til en mulig omfordeling af de i alt omkring 350 mio. kr. som dagbladene årligt får i distributionsstøtte.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs