MediaWatch

Radio 24syv "lytning" var for høj

I sidste uge rapporterede flere medier, at 13 pct. af danskerne mellem 18 og 74 år har lyttet til Radio 24syv, men det var en fejl.

Imens mediebranchen venter på, at DR og Radio 24syv bliver enige om, hvad det skal koste den nye radiokanal at få målt sine lyttertal hos Gallup, har YouGov for 24timer undersøgt, hvor mange der har lyttet til kanalen.

Det tal landede på 13 pct. af alle danskere mellem 18-74 år, skrev 24timer.dk. Men det tal var forkert, oplyser YouGovs analysechef Lars Gylling nu til P1's 'Detektor', ifølge Journalisten.dk.

Det er nemlig kun 13 pct. ud af de 74 pct. af danskerne i undersøgelsen, som har hørt om Radio 24syv, der også har lyttet til den. Målt på samlige danskere i undersøgelsen er tallet kun ti pct.

Tallet i YouGovs måling kan i det hele taget ikke sammenlignes med Gallups lyttertal, der måler den reelle lytning, mens YouGov altså har spurgt til, hvad folks egen opfattelse af deres lytning er.

- TBH

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs