MediaWatch

Berlingske klar til besparelser efter nytår

Samtidig med etableringen af Berlingske Nyhedsbureau gør koncernchef Lisbeth Knudsen igen klart, at der kan komme nedskæringer i 2012.

Opdateret kl. 12:10. Det nye år kan blive indledt med en sparerunde i Berlingske Media, skriver Journalisten.dk.

På et møde i Berlingske i går blev medarbejderne orienteret om koncernens økonomiske sitution, og her lød meldingen fra koncernchef Lisbeth Knudsen, at der kan være besparelser på vej, hvis de økonomiske udsigter ikke ændrer sig markant i begyndelsen af 2012.

"Det ligger ikke helt fast, men jeg føler mig 99 procent sikker på, at der vil komme nedskæringer, der betyder mindre bemanding. Og det er svært at acceptere, at man ansætter en masse nye medarbejdere til bureauet, hvis man står over for at skulle fyre medarbejdere til januar," siger fællestillidsrepræsentant hos Berlingske Frederik M. Juel til Journalisten.dk.

Lisbeth Knudsen har tidligere på efteråret gjort det klart, at Berlingske Media er ramt af den matte samfundsøkonomi, og at det kan gøre besparelser aktuelle. Ifølge koncernchefen er det samme melding, hun gav i går - altså intet nyt under solen.

"Det er præcis, som jeg tidligere har sagt til MediaWatch, at når udsigterne for 2012 ser sorte ud, så vil vi ikke agere som ansvarlig virksomhed, hvis vi ikke er klar til at kigge på omkostningsreduceringer," siger Lisbeth Knudsen til MediaWatch.

Hvor meget tættere på er spareplanen rykket siden din sidste udmelding?

"Det er hverken rykket tættere på eller længere fra," siger Lisbeth Knudsen.

Meldingen kommer midt i de hektiske forhandlinger med medarbejderne om etableringen af Berlingske Nyhedsbureau, som ledelsen gerne ser komme i gang allerede første december.

I forbindelse med nyhedsbureauet vil ledelsen flytte et par håndfulde medarbejdere fra Berlingske og Berlingske Lokale Medier til nyhedsbureauet og herefter nedlægge de stillinger, medarbejderne forlader. Berlingske Medias journalister har i den forbindelse stillet krav til ledelsen om, at ingen medarbejdere tvangsflyttes til nyhedsbureauet - og at der gives mulighed for frivillige fratrædelser.

Samtidig søger Berlingske en række nye journalister til bureauet, der senest skal i luften første januar, hvor Berlingske Medias aftale med Ritzaus Bureau ophører. Berlingske Nyhedsbureau får i alt 20 medarbejdere, ifølge hvad dets nye direktør Jakob Weiss har oplyst til Journalisten.dk.

- LR

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs