MediaWatch

S: Pressen laver "løftebrud"-overkill

Medieordfører for Socialdemokraterne, Mogens Jensen, revser mediernes dækning af det nye regeringsgrundlag.

Socialdemokraternes gruppeformand og medieordfører, Mogens Jensen, kritiserer i en kommentar i Berlingske om medierne for dækningen regeringsgrundlaget.

Hans harme tager udgangspunkt i mediernes beskrivelse af "løftebrud med løftebrud på". Efter hans mening, er regeringsgrundlaget et udtryk for en nedbrydning af blokpolitikken, og et kompromis der er indgået mellem tre partier. Det giver derfor ikke mening at tale om løftebrud i den grad, som det er blevet gjort i mediernes siden grundlaget fremlæggelse.

”Derfor er det absurd, at journalister nu laver lange lister over alle de ting, der ikke er med i regeringsgrundlaget og kalder det løftebrud," skriver Mogens Jensen, der opfordrer pressen til at "indrette sig på, at kontraktpolitikken er død".

"Nu må det ærlig talt være på tide, at pressen begynder at beskæftige sig med, hvad der står i regeringsgrundlaget frem for hvad der ikke står i det."

- CT

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs