MediaWatch

Boxer TV i HD-vending

Fra 2012 satser Boxer TV på at tiltrække flere kunder med HD-versioner af de mest populære kanaler, herunder TV 2.

Boxer TV vil nu alligevel også udbyde flere af sine betalings-tv kanaler i HD - og udvider per 1. april 2012 sortimentet med flere tv-kanaler i HD-kvalitet.Hvilke kanaler der bliver tale om, vil Boxer offentliggøre senere, men det ligger allerede nu fast, at TV 2 bliver én af dem, oplyser Boxer i en pressemeddelelse.


Markant strategi-skifte

Meldingen er en markant ændring af den hidtidige strategi, hvor HD ikke har været prioriteret. For tre uger siden sagde Boxers adm. direktør, Steen Ulf Jensen til Børsen:


”Vi lever ganske glimrende uden HD. Indtil nu har HD ikke været en vigtig konkurrencefaktor,” siger Steen Ulf Jensen, adm. direktør hos Boxer.I dag er holdningen en anden, og det skyldes ifølge direktøren især, at TV 2 næste år udbyder hovedkanalen i HD, som tv-stationen meldte ud i slutningen af august.


 


"Når TV 2 melder ud, at de går HD vejen, er det det korrekte tidspunkt for Boxer at begynde at sende i HD-kvalitet. Så det vi gør nu er, at vi eksekverer den strategi, vi hele tiden har haft," siger Steen Ulf Jensen og uddyber: "Det har hele tiden været Boxers holdning og strategi, at så længe HD kun eksisterer på mindre kanaler og seerne derved kun eksponeres for HD i en mindre del af deres sening, vil HD ikke være en faktor for, hvilken tv-udbyder man vælger. Canal Digitals konstante fokus på HD som konkurrencefaktor og samtidige vedvarende kundetilbagegang bevidner dette. I den samme periode har Boxer arbejdet sig glimrende ind i markedet uden HD," siger Steen Ulf Jensen til Mediawatch, og understreger, at man ikke har savnet at kunne tilbyde HD, for det har ikke været afgørende for, om danskerne vælger den ene eller anden tv-udbyder. Andre faktorer er langt vigtigere.


Ny teknologi

Boxer melder klart ud nu, fordi mange seere i de kommende måneder alligevel skal ud og købe nyt digitalt modtagerudstyr for at kunne modtage TV 2 som betalingskanal efter nytår.Den nye strategi hos Boxer TV betyder, at man gør brug af den seneste nye teknologi - den nye DVB-T2 standard - som skaffer plads på sendenettet til at parallel-sende en række tv-kanaler i HD-kvalitet. I praksis indddrager Boxer ifølge kilder ca. en tredjedel af sin kapacitet i sine tre muxer til at sende i DVB-T2, der komprimerer signalet tættere og skaber langt mere digital plads.


Alle HD TV kanalerne, inklusiv TV 2, vil fortsat også sendes i den normale SD-kvalitet parallelt med HD.


Strategi-ændringen er samtidig en udfordring for Boxer, for selskabets kunder skal have en digital modtagerboks eller et tv-apparat med indbygget DVB-T2 for at kunne modtage tv-kanalerne i HD-kvalitet.Boxer understeger, at kunderne kan anvende almindeligt DVB-T udstyr i mange år endnu til de kanaler, Boxer sender i dag.


De fleste fjernsyn, som bliver solgt i dag, er udstyret med DVB-T2 tunere. Derudover har Boxer sikret, at der fra efteråret også vil være digitale DVB-T2 modtagerbokse på markedet.


Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs