MediaWatch

Jysk avisfusion udløser fyringsrunde

Op til ti medarbejdere risikerer at blive fyret som et resultat af forårets fusion mellem VAF og Horsens Folkeblad, der dannede Jyske Medier.

Ni til ti redaktionelle medarbejdere på Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad, der udgør Jyske Medier, kan inden nytår risikere en fyreseddel. Det skriver journalisten.dk.

Årsagen er, at dagbladsfusionen blandt andet resulterer i en fællessektion og skaber dobbeltfunktioner. Medarbejderne var klar over, at fusionen kunne resultere i afskedigelser.

"Man fusionerer jo ikke for sjov," siger tillidsmand på Horsens Folkeblad, Hans Hønborg, til journalisten.dk. 

I første omgang bliver avisernes lokalredaktioner på Hedensted lagt sammen. 

Ifølge tillidsmanden har medarbejderne fremlagt forslag til nye indtjeningsmuligheder, som han håber kan reducere antallet af fyringer.

En gennemgang af regionalavisernes 2010-regnskaber, herunder Vejle Amts Folkeblad, viste, at avisen igen sidste år fik et underskud efter skat på over tre mio. kr. Også Horsens Folkeblad havde et hårdt 2010, hvor et plus på cirka 2,5 mio. kr. i 2009 blev vendt til et underskud på over fem mio. kr. Det var det dårligste resultat blandt de regionale mediehuse, der indgik i gennemgangen.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Seneste nyt

Se flere jobs