MediaWatch

TV 2 får kritik for valgcirkus-show

Både seere, politikere og medieforsker retter stærk kritik mod TV 2’s nye valgdebat-format, der havde premiere i går.

TV 2 eksperimenterede i går aftes med valgdebattens tv-form i 'Valget: Kampen om din stemme'. Her var det klassiske valgdebat-scenarie skiftet ud med en håndboldhal, politikerne var delt op i rødt og blåt hold, Jes Dorph var sat ind som dommer/vært og tildelt en knap, han kunne trykke på, når politikerne havde snakket for meget, og publikum kom med høje tilråb under hele ’kampen’.

Men den form for valgdebat huer langt fra alle seere, politikere og eksperter,skriver b.dk og pol.dk. På TV 2's Facebook-side løb adskillige sure bemærkninger ind ala "Pinlig udsendelse" og "Puha, hvor ringe" og det samme var tilfældet på Berlingske og Politikens debatsider. 

”Når vi kan se ledigheden stiger, og at fremtiden byder på nogle usikkerheder, forventer man seriøse svar fra politikere. Det var ikke det, der var i højsædet i går,” siger Mette Frederiksen (S) til Politiken.

Medieforsker Michael Bruun Andersen fra RUC mener, at seernes kritik på de store dagblades debatfora tyder på, at de ikke har været helt vilde med det alternative valg-format.

”De folkemøder har en tendens til, at det bliver vanskeligere at få at vide, hvad de her mennesker vil, fordi det bliver en kamp på smarte, hurtige og humoristiske bemærkninger. Og publikum og seerne for den sags skyld får vanskeligere ved at skelne, hvad der er skæg, og hvad der er snot. Hvad de faktisk gerne vil,” siger Michael Bruun Andersen til b.dk.

Eventchef Ulla Pors fra TV 2 forsvarer sig.

”Vi har haft både et topmøde mellem Helle Thorning og Lars Løkke og en partilederrunde, og vi kommer til at have et topmøde og en partilederrunde mere. Men det her er det store folkelige. Man er tilbage i forsamlingshuset, det gode gamle vælgermøde med råben og skrigen og 1.300 engagerede publikummer”, siger chef på TV 2, Ulla Pors, til b.dk.

Altingets Rasmus Nielsen så også gårssdagens valgshow - læs hans kommentar 'Politik er sport, når der er krig' her.

- CT

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs