MediaWatch

Vesterløkke: “Beklageligt”

Ritzau-direktør Lars Vesterløkke finder det beklageligt, at nyhedsbureauet mister en af sine største kunder, Berlingske Media.

Ritzau-bestyrelsesformand Erik Bjerager var ikke overrasket over meldingen fra Berlingske Media om, at koncernen trækker sig fra samarbejdet, og det kommer heller ikke bag på nyhedsbureauets direktør Lars Vesterløkke.

“Det kom det ikke som nogen overraskelse. Selvfølgelig er det meget beklageligt, at Berlingske ikke ønsker at være kunde på vores egen nyhedstjeneste. Det vil føre til, at vi skal se på, hvordan vi arbejder videre herfra på Ritzau, men det rokker ikke ved Bureauet, vi skal nok komme videre,” siger Lars Vesterløkke.

Hvad siger du til, at flere iagttagere mener, at Ritzaus eksistens er truet, hvis Berlingske Media trækker sig?

“Nu har der netop været bestyrelsesmøde, og der er ikke noget der tyder på det. Der åbner sig også nye muligheder,” siger Lars Vesterløkke som for yderligere kommentarer henviser til bestyrelsesformand Erik Bjerager.

Lars Vesterløkke har tidligere udtrykt forundring over Berlingske Medias utilfredshed med Ritzau, idet koncernen er en flittig aftager af nyhedsbureauets produkter, ifølge ham.

“Vores undersøgelser viser, at brugen af Ritzau er høj hos vores kunder også hos Berlingske Media. De brugte langt over 2000 færdige artikler til nettet og fra Ritzau Plus i sidste måned. De bruger også mange videoklip dagligt samt overvågningstjenesten og forskelige andre af vores produkter,” sagde Lars Vesterløkke blandt andet.

Onsdag forsøgte bestyrelsen at holde Berlingske Media i Ritzau-folden ved at acceptere at tilbyde en billigere nyhedstjeneste samt at iværksætte et analysearbejde over det næste halve år med henblik på at omstrukturere Ritzau - muligvis fra et interessentselskab til et aktieselskab.

Ifølge en meddelelse fra Berlingske Media og Lisbeth Knudsen er der dog ingen pointe i at udsætte beslutningen til om et halvt år. Havde bestyrelsen truffet en principbeslutning om strukturændring straks, havde Berlingske annulleret opsigelsen.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs