MediaWatch

The Rocky II: Døden, forklaringen og analysen

  Denne uges MedieKlip er udvalgt og præsenteret af chefredaktør Ole Nørskov. Vi fortsætter den tragiske beretning fra Denver, hvor det ene af byens to store dagblade gik ind i 2009. Rocky Mountain News havde flere end 250 redaktionelle medarbejdere. Et tilsvarende antal sad på den konkurrerende avis The Denver Post (de to samarbejdede om annoncesalg m.m.). Det har fået en Youtube-bruger til at spørge:

 

Denne uges MedieKlip er udvalgt og præsenteret af chefredaktør Ole Nørskov.

Vi fortsætter den tragiske beretning fra Denver, hvor det ene af byens to store dagblade gik ind i 2009.

Rocky Mountain News havde flere end 250 redaktionelle medarbejdere. Et tilsvarende antal sad på den konkurrerende avis The Denver Post (de to samarbejdede om annoncesalg m.m.). Det har fået en Youtube-bruger til at spørge:

"Does Denver REALLY need 500+ print journalists? And, this number does NOT include those journalists at? alternative city papers or broadcast stations.

C'mon, folks, it's Denver. I think the answer has become, unfortunately, painfully apparent."

I Denver og forstæder bor der omkring 2,5 mio. mennesker - så kan man jo begynde at gange, dividere og trække fra for at lave en sammenligning med mediebilledet i København.

Jeg byder på hele tre klip i dag. Først fra redaktionen, hvor moderselskabets CEO, Rich Boehne, giver den sørgelige nyhed til de forstenede journalister. Derefter fra pressemødet - og til sidst en analyse fra Ed Atorino fra The Benchmark Company.

Enjoy.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs