MediaWatch

Bjerager taler for pressefrihed i Tyrkiet

Over 60 journalister sidder bag tremmer i Tyrkiet. Det bliver der 3. maj - den internationale dag for pressefrihed - sat fokus på i Istanbul med en 'Press Freedom Congress', hvor Erik Bjerager i dag har været taler. Ud over at stå i spidsen for Kristeligt Dagblad, er han tidligere i år udnævnt til formand for WEF (World Editor's Forum).

Over 60 journalister sidder bag tremmer i Tyrkiet. Det bliver der 3. maj - den internationale dag for pressefrihed - sat fokus på i Istanbul med en 'Press Freedom Congress', hvor Erik Bjerager i dag har været taler.

Ud over at stå i spidsen for Kristeligt Dagblad, er han tidligere i år udnævnt til formand for WEF (World Editor's Forum).

"Ytringsfrihed er friheden til at kritisere, at være uenig, at rejse tvivl og at stille spørgsmål. Det svækker ikke en nation, det gør en nation stærkere. Derfor skal journalister ikke chikaneres, tilbageholdes, fængsles eller myrdes. De burde blive takekt for deres kritik, deres uenighed, deres tvivl og deres spørgsmål," sagde Erik Bjerager blandt andet ifølge en pressemeddelelse fra dagbladenes verdensorganisation WAN IFRA

Erik Bjerager har desuden sammen med næstformanden i WEF skrevet en leder om pressefrihed i dagens anledning.

Konferencen er arranget af "the Freedom for Journalists Platform" - en koalition af 93 medieorganisationer i Tyrkiet.

3. maj bliver hvert år brugt til at informere offentligheden om krænkelser af ytrings- og pressefriheden. I år er samtidig 60-året for FN's Menneskerettighedserklæring, som i paragraf 19 erklærer ytringsfrihed for at være en fundamental menneskeret.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs