MediaWatch

Popular Science sælger godt i Ipad-abonnement

Det er cirka seks uger siden, at Bonnier accepterede Apples omstridte betingelser for at sælge Ipad-magasiner i abonnement i App Store - men siden har Bonnier-magasinet 'Popular Science' solgt 10.000 Ipad-abonnementer, skriver adage.com. Printudgaven har 1,2 millioner abonnenter.

Det er cirka seks uger siden, at Bonnier accepterede Apples omstridte betingelser for at sælge Ipad-magasiner i abonnement i App Store - men siden har Bonnier-magasinet 'Popular Science' solgt 10.000 Ipad-abonnementer, skriver adage.com.

Printudgaven har 1,2 millioner abonnenter.

Popular Science til Ipad sælges til en introduktionspris på et årsabonnement til 14,99 dollar (ca. 80 dkk), standardprisen bliver på 19,99 dollar (ca. 105 dkk), hvilket er dyrere end printabonnementet til 12,99 dollar årligt. 

"Vi er meget begejstrede. Vi havde virkelig ingen forventninger om, hvad der ville ske, fordi vi er pionerer," siger Gregg Hano fra Bonnier Technology Group til adage.com.

Han tilføjer dog, at Popular Science ikke har informationer om, hvorvidt det er printabonnenter, der nu er skiftet til Ipad eller helt nye abonnenter. Apple beholder nemlig alle kundeoplysninger med mindre kunderne specifikt tillader, at deres oplysninger bliver delt med medieudgiverne. Det er bare en af Apples abonnements-betingelser, som flere udgivere finder særdeles problematiske og for nylig diskuterede på et møde i London, hvor også danske mediechefer deltog.

Salget af enkeltudgaver af Ipad-magasinerne er for de fleste titler dykket i takt med, at nyhedens interesse er dampet af. Men udgiverne har store forventninger til abonnementsordninger, der kan sikre et mere stabilt salg, end hvis forbrugeren hver måned selv skal komme i tanke om at downloade den nye udgave. Abonnenter på Ipad-udgaven af Popular Science får således hver måned en meddelelse om, at en ny udgave er klar til download. Abonnementet bliver også automatisk fornyet.

Bonnier Corporation har også indgået aftale med Google om deres One Pass abonnementssystem, der benytter Android som styresystem.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs