MediaWatch

Berlingske gi'r pris til egyptisk blogger

Den Berlingske Fond har givet en ekstraordinær ytringsfrihedspris på 25.000 kr. til bloggeren Mahmoud Salem, der besøger Danmark i disse dage.

Den Berlingske Fond har ekstraordinært uddelt en ytringsfrihedspris til den egyptiske blogger, Mamoud Salem, der står bag bloggen 'Ratings of a Sandmonkey' (foto).

Prisen er på 25.000 kr. og går til Mahmoud Salem for hans aktivistiske verbale kamp gennem sociale medier for demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder.

”Han er en rollemodel og et eksempel for andre. Hans arbejde har lagt grunden til en ny form for formidling af ytringsfriheden og de frie tanker ikke blot i hans eget land, men i hele regionen. Han har demonstreret om nogen, hvad de sociale medier kan bruges til. De sociale medier er blevet et stærkt våben til at skabe forandringer i samfundet og til at bane vejen for en ny demokratisk kultur, som selv ikke stærke regimer længere formår at nedkæmpe,” siger formanden for Den Berlingske Fonds bestyrelse, koncernchef Lisbeth Knudsen, i en pressemeddelelse.

- LR

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs