MediaWatch

DR HD skal indfange de unge

'DR HD' ændrer markant rolle og skal fremover være hjemsted for DR's nye satsninger på tv for de unge.

DR skal i løbet af de kommende år producere public service indhold til de unge, som skal udfolde sig på DR HD.

Det fremgår af den nye public service-kontrakt, som DR netop har indgået med politikerne.

Del af ny indholdsstrategi
De nye planer for DR HD indebærer en strategisk kursændring. DR HD blev introduceret i efteråret 2009 som et udstillingvindue for tekniske forbedringer af tv-oplevelsen, men nu bliver den i stedet en brik i DR’s samlede indholdsportefølje.

“Vi ser frem til at løfte opgaven med at skabe mere indhold til de unge. Der bliver ikke tale om en ren ungdomskanal, men vi bevæger os væk fra DR HD som ”format-kanal” i retning mod en ”indholdskanal” - og forhåbentlig kan vi samtidig tage livtag med den problemstilling som handler om, at en del unge vælger DR’s public service tilbud fra,” siger konstitueret generaldirektør Maria Rørbye Rønn (foto).

DR HD’s nuværende flade er præget af drama, film og dokumentarprogrammer, og andre programgenrer, der allerede produceres i HD i Danmark eller udlandet.

Nye egenproduktioner i HD
Den nye strategi betyder, at DR nu også skal producere et antal egenproduktioner for unge i HD. Det står ikke klart i skrivende stund, hvorledes HD-kanalen vil tage sig ud, når den skal tilgodese unges public service behov - og programmer produceret i HD.

“Blækket på kontrakten er jo endnu ikke tørt, og vi har selvfølgelig ikke en færdig strategi liggende klar i skuffen. Men vi arbejder ud fra et oplæg, hvor der både skal være plads til eksisterende indhold, som er produceret i HD-format, men også til helt nye produktioner målrettet unge,” siger Maria Rørbye Rønn, der vurderer, at flere af de spillefilm og dramaproduktioner, der sendes på DR HD i dag, udmærket kan passe i den kommende flade.

DR's bestyrelse skal tage stilling til et samlet oplæg i marts 2011, og det er uklart, hvornår DR HD relanceres.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs