MediaWatch

"Stor gave til dansk journalistik"

SDU's journalistiske fellow-ordning er blevet reddet af Den Fynske Bladfond, som har doneret 1,5 mio. kr.

"SDU’s fellowship hang i en tynd tråd, da den hidtidige bevilling fra Aarhus Stiftstidendes Fond løb ud". Sådan siger Per Westergaard, ansv. chefredaktør for Fyens Stiftstidende og formand for styrelsen ved journalistuddannelserne i Odense om baggrunden for, at SDU har modtaget 1,5 mio. kr. fra Den Fynske Bladfond.

"Så det er en stor lettelse, at en enig bestyrelse i Den Fynske Bladfond sagde ja til at støtte et initiativ, som har vist sig velegnet til at skabe debat og ny viden om journalistik – ikke kun til gavn for fellow men til gavn for hele branchen," fortsætter Per Westergård i en pressemeddelelse.

De 1,5 mio. kr. giver mulighed for at frikøbe tre journalister, som bliver tilknyttet universitetet med henblik på at forske og formidle journalistik i et halvt år.

Nyheden vækker glæde hos Peter Bro, center- og studieleder af journalistuddannelserne på Syddansk Universitet i Odense, som kalder donationen for "en stor, stor gave til dansk journalistik" og tilføjer i en pressemeddelelse: 

"Den generøse donation fra Den Fynske Bladfond sikrer, at vi nu kan fortsætte uddelingen af landets største journalistiske pris. Det giver dygtige modtagere af prisen mulighed for at fordybe sig i et projekt, som de selv styrer fra start til mål. Men det giver også studerende og medarbejdere i Odense mulighed for at lade sig inspirere af branchens bedste hænder og hoveder," siger Peter Bro.

Tidligere prismodtagere af de 500.000 kroner, som skal benyttes til et halvt års frikøb, mens man virker som fellow i Odense, tæller Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen, Per Knudsen, Jakob Elkjær og senest Jesper Tynell.

Med den nye donation fra Den Fynske Bladfond – ejeren af Fyens Stiftstidende - ændrer fellowshippet navn til ”Fyens Stiftstidendes Fellowship”.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs