MediaWatch

Terrorister ville ramme JP

Jyllands-Posten kan igen have været mål for en terrorhandlinger, ifølge en tilståelse fra en sigtet kurder i Norge. Danmark er et prioriteret mål for terrorhandlinger, siger PET.

Endnu et muligt angreb mod Jyllands-Posten har tilsyneladende været i støbeskeen i Norge, hvor tre mænd er sigtet for terror, skriver VG Nett.

En af dem har tilstået planlægning af terror, og den var formentlig rettet mod Jyllands-Posten, ifølge Politiets Sikkerhedstjeneste i Norge.

Politiets Efterretningstjeneste anser ikke terrorangrebet mod Jyllands-Posten som "umiddelbart forestående". Det skyldes, at de nu fængslede terrorsigtede personer var tæt overvåget af det norske sikkerhedspoliti i tiden op til anholdelserne.

"Det er anden gang inden for meget kort tid, at offentligheden får kendskab til oplysninger om, at Morgenavisen Jyllands-Posten formentlig har været mål for en planlagt terrorhandling. Det illustrerer naturligvis, at det blandt militante islamister er et prioriteret mål at gennemføre terrorhandlinger rettet mod Danmark og symboler med tilknytning til tegningesagen. Fra PET's side arbejder vi målrettet på dels at identificere og imødegå sådanne trusler, dels på at sikre beskyttelsen af de potentielle mål", siger chefen for PET Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

Chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen har ikke tidligere hørt noget om de norske terrorplaner.

"Det er ikke en sag, vi har hørt om tidligere. Ligesom ved tidligere tilfælde af afslørede terrorplaner mod Jyllands-Posten er det meget chokerende for bladets medarbejdere og deres pårørende," siger Jørn Mikkelsen til jp.dk og tilføjer: 

"Vi føler os dog i de bedste hænder hos politiet og Politiets Efterretningstjeneste, som vi føler passer godt på os."

- TBH
 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs