MediaWatch

K vil stramme regler om navneforbud

Ekstra Bladets dækning af bl.a. mordet på Maria Christensen i Herning får Tom Benkhe, K, til at foreslå stramninger af retsplejeloven.

De Konservatives retsordfører Tom Behnke vil have strammet retsplejeloven, skriver politiken.dk.

Det sker ikke mindst i kølvandet på Ekstra Bladets dækning af mordet på den 20-årige Maria Christensen fra Herning, hvor en 48-årig mand, der blev anholdt og mistænkt for mordet blev "hængt ud" på forsiden af Ekstra Bladet, inden han blev løsladt og renset for mistanke.

"Når der især er en vis avis, der ikke kan finde ud af at styre sig, må vi politisk reagerer for at beskytte borgerne i det her land," siger Tom Behnke til politiken.dk.

Tom Behnke har derfor forslået - som en af tre ting - at sigtede som udgangspunkt skal være beskyttet af navneforbud, indtil en dommer har vurderet, om forbuddet skal opretholdes eller ej. I dag er udgangspunktet det omvendte - her er sigtede først beskyttet af navneforbud, når en dommer beslutter det.

"Det nye er, at efter vi har diskuteret sagen fra Herning, er det tydeligt, at det er blevet helt almindeligt at hænge ukendte personer ud, bare fordi man kan," siger Tom Behnke.

Også sagen om narkosigtelsen mod Rigmor Zobel hører til baggrunden - her nåede Ekstra Bladet at skrive, at hun var sigtet, inden der blev nedlagt navneforbud i sagen.

- LR

 

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs