MediaWatch

Kristian Lund ville købe Helse

Resten af Helse er stort set værdiløst - bladet blev offer for uprofessionel ledelse og bestyrelse, hvilket er urimelige betingelser i den moderne medieverden.

Resten af Helse er stort set værdiløst - bladet blev offer for uprofessionel ledelse og bestyrelse, hvilket er urimelige betingelser i den moderne medieverden.

Kristian Lund er chefredaktør og adm. direktør for lægeavisen Dagens Medicin. Han er tidligere chefredaktør og adm. direktør for Børsens Nyhedsmagasin og dagbladet B.T. Han er cand. polit. og journalist fra DJH. Han sidder også i Informations bestyrelse og følger derfor stadig dagbladsbranchen og printverden.

Til MediaWatch gør han opmærksom på, at Helse og Dagens Medicin befinder sig på vidt forskellige markeder. Helse er sig på konsumentmarkedet, mens DM er b-t-b. DM bliver ikke berørt af Helses nedtur, hverken positivt eller negativt, tilføjer Kristian Lund

MediaWatch har bedt Kristian Lund kommentere Helses økonomiske kvaler:

"Markedet efterspørger - efter min mening - præcision, mens det afskyr masse. Det kan man få overalt, allehånde kundemagasiner, gratis aviser, søndagsavisen m.v..

Ikke desto mindre dumpede Helse ned her, og det var femdobbelt dumt, fordi Helse faktisk er dyr at trykke. Derfor fik Helse ekstremt høje omkostninger på en meget konkurrencebetonet marked, hvor især magasiner til kvinder rager til sig. Disse magasiner bliver læst. Det ved man ikke om Helse bliver.

Det nye hold på Helse fik aldrig skabt den nødvendige dynamik. De afløste en ledelse med en gennemsnitsalder på måske 65 år, men de nåede ikke at gøre magasinet mere ungdommeligt. Derimod nåede de nye at udvide organisationen betragteligt, og det blev endnu en pind til ligkisten.

Jeg synes at det er pokkers ærgerligt.

Inden det nye hold tiltrådte, tilbød jeg på vegne af DM at købe Helse og forny konceptet og forretningsmodellen. Men den daværende formand, et konservativt amtsrådsmedlem fra Ikast/Herning holdt os hen i månedsvis, og så droppede vi idéen.

Dengang var Helse mange penge værd. Nu er kun navnet en smule værd. Resten er værdiløst, efter min mening.

Helses nedtur er endnu et bevis på at 'selvejende' virksomheder nemt kører galt. Der var ingen, absolut ingen medieprofessionelle hverken i bestyrelsen eller i den daglige ledelse.

Dumt og ærgerligt," lyder det afslutningsvis fra Kristian Lund.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs