MediaWatch

TDC booster musikforbruget

TDCs nye musiktjeneste på nettet, Play, har fået antallet af download af musik fra internettet til at eksplodere.

TDCs nye musiktjeneste på nettet, Play, har fået antallet af download af musik fra internettet til at eksplodere. Helt præcist er antallet af download af musik fra internettet tredoblet efter introduktionen af Play i april. "Det er et fantastisk tal, som til fulde opfylder vores forventninger til Play. Vi har hele tiden sagt, at Play vil føre til større forbrug af musik, og det bekræfter tallene for den første måned klart," siger koncernchef Jens Alder, TDC A/S, i en pressemeddelelse. Samlet blev der i april hentet i alt ca. 1,9 millioner fonogrammer på Play, fordelt på ca. 1,4 millioner singler og ca. 440.000 album. Til sammenligning købte danskerne i 2005 – som er den seneste officielle statistik – på en måned ca. 800.000 fonogrammer i alt i butikker og på nettet. TDC er det første teleselskab i verden, som giver bredbånds- og mobilkunder ubegrænset adgang til at downloade musik. Alligevel har andre selskaber som f.eks. Telenor i Danmark ikke tænkt sig at følge efter. "Vi har noteret os, hvad TDC har lavet med PLay, men vi gør os vores egne tanker om, hvad vi vil. Man vil også se indholdstjenester hos os, men vi skammer os ikke over det, vi laver - og mener, at vores vigtigste område stadig er at levere et hul igennem ud til nettet og en kvalitetsoplevelse," siger Telenor-topchef i Danmark, Henrik Clausen til Berlingske Business. Telenor omfatter i Danmark Cybercity, CBB, Sonofon, Tele2 og Canal Digital. |NP|

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Seneste nyt

Se flere jobs