MediaWatch

DR skal koncentrere sig om arbejdsopgaverne

Ingolf Gabold og andre gør bedst i at droppe de politiske signaler og spin forsøg og passe deres arbejde indenfor de aktuelt gældende betingelser.

Ingolf Gabold og andre gør bedst i at droppe de politiske signaler og spin forsøg og passe deres arbejde indenfor de aktuelt gældende betingelser.

Det er rådet fra Peter Mogensen, der er politisk analytiker på Politiken, som har ført an i krisehistorierne om DRs besparelser.

Det ligger i naturen, at en hver regering - uanset farve - føler sig under pres af TV 2 og DR, der altid graver i krisehistorier. Aldrig i de gode nyheder.

"Enhver regering "plages" dagligt af medierne, og ingen ministre ved deres fuld fem vil frivilligt styrke deres plageånd ved at tilføre den et nyt læs guld," skriver han.

Derfor føler en regering ingen stor ulykke ved, at DR må stramme op på ressourcerne og trimme organisationen. På den baggrund mener Peter Mogensen, at DRs medarbejdere, der offentligt beklager sig over udviklingen, får mere ud af at koncentrere sig om deres arbejde.

"Der er kun en vej, nemlig at ledelsen og medarbejderne fællesskab indser, at de sammen må genfinde gejsten og hive sig selv op ved håret. Trimme produkterne, gøre dem yderligere skarpe og frem for alt at bevare trykket på den til enhver til siddende regering," lyder rådet fra Peter Mogensen.

Generaldirektør Kenneth Plummer siger i Jyllands-Posten, at DR i de kommende år kommer med en lang række tilbud på tv, radio og online, og han er overbevist om, at DR vil leve op til public service forpligtelserne. Det bliver sværere, erkender han, men han mener, at DR vil levere varen.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere