MediaWatch

Gabold genantænder politisk krig om DR

DRs dramachef vakte nyt liv i den politiske konflikt om DRs besparelser mellem regeringen og oppositionen.

DRs dramachef vakte nyt liv i den politiske konflikt om DRs besparelser mellem regeringen og oppositionen.

Socialdemokraternes Mogens Jensen finder det urimeligt, at DRs besparelser betyder, at DRs dramaafdeling skal spare så meget, at det går ud over noget af det public service, som danskerne især er glade for, nemlig dramaserierne.


Dramachef Ingolf Gabold forudså onsdag i en stor artikel i Politiken, at sparerunderne kommer til at gå ud over seere og lyttere. Ingolf Gabold mener, at politikerne bør gribe ind - eksempelvis ved at købe DR's Koncertsal i Ørestad og lade DR leje sig ind.


Politikens artikel tændte nyt liv i den politiske krig om DR, og Mogens Jensen og Venstres Ellen Trane Nørby tørnende endnu engang sammen om besparelserne. Det skete i DR2s Deadline onsdag aften.

"Gabold siger i sit nødråb, at der fortsat kommer drama søndag, men at vækstlaget - de mindre produktioner - skæres væk, og det er en katastrofe for kvaliteten på sigt. Det kan vi ikke være bekendt," siger Mogens Jensen, der er frustreret over, at oppositionen fem gange har forsøgt at få dialog om at finde flere penge til DR, men det er blevet afvist af kulturministeren.

Ellen Trane Nørby gør opmærksom på, at dramaområdet har fået flere penge i nyeste medieforlig, og at Ingolf Gabold har ansvaret for at udvikle dramaområdet i DR, inden for de rammer der findes.

"Medieaftalen giver en stigning til dramaområdet, men den store planlagte stigning bliver mindre end forventet. Det er et prioriterings spørgsmål for DR," siger hun.

Ellen Trane Nørby finder derfor, at kritikere fortegner situationen, og minder om at der er godt 3 mia kroner i licensmidler til rådighed, som DR skal prioritere fra.

"Det er DRs opgave at prioritere, hvad man mener, de penge skal bruges til. Vi skal ikke være programplanlæggere."

 

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere