MediaWatch

Virksomheder dropper digital signatur

Kun 34.900 borgere har anmodet om en digital signatur. Det oplyser konsulentfirmaet Cap Gemini.

Den digitale signatur skal lette og effektivisere sagsbehandlingen mellem myndigheder, virksomheder og borgere.

Virksomheder vil med en digital signatur kunne hente blanketter, udfylde dem og sende dem tilbage – alt sammen digitalt og uden at være inde omkring papirer.

Ifølge TDC er der på nuværende tidspunkt cirka 22.000 danskere - privatpersoner eller som repræsentanter for en virksomhed, der har gjort deres digitale signaturer aktive.

"Paradokset er jo, at man som borger ikke har behov for en signatur, når den kun kan bruges i ganske få sammenhænge."

"Myndigheder og især virksomheder venter netop med at bruge ressourcer på opkoblingen, når der ikke findes en kritisk masse af borgere, der har en signatur."

Sådan siger chefkonsulent i Videnskabsministeriet Glenn Leervad-Bjørn.

På nuværende tidspunkt er det kun ganske få danske virksomheder og myndigheder, der har teknologien på plads, så fortrolige og personfølsomme data kan udveksles mellem forskellige partnere.

Videnskabsministeriet håber på, at virksomheder og myndigheder får sig koblet op. Så skal borgerne nok komme, mener man.

I løbet af efteråret venter ministeriet, at der vil blive sat målrettet ind på området med en række initiativer, der skal fremme udbredelsen af den digitale signatur.

Cap Gemini undrer sig over, at danske virksomheder ikke i højere grad tiltrækkes af muligheden for at gå fra et hav af forskellige pinkoder til den digitale signatur.

Den digitale signatur har været offentligt tilgængelig det seneste halve år. Signaturen er gratis.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere