MediaWatch

USA: Mere tidsforbrug på spam end sex

Det fremgår af en undersøgelse, som sikkerhedsfirmaet McAfee har fået foretaget af analyseinstituttet Equat!on Research.

I analysen konkluderer Equat!on Research, at 49 procent af amerikanerne bruger mere end 40 minutter om ugen på at slette spam.

14 procent af amerikanerne bruger 3,5 time om ugen eller hvad der svarer til 7,5 dage om året på at slette spam.

Hermed indtager spam en klar førsteplads over teknologiske tidsrøvere.

På andenpladsen finder man telefonsvarere, som 24 procent peger på, tredjepladsen indtages med 19 procent af langsomme internetforbindelser.

Hvis man sammenholder tiden, der bliver brugt på spam med almindelige daglige aktiviteter, så bruger amerikanerne 3,39 gange mere tid på spam, end på at ringe til deres forældre.

De bruger 3,32 mere tid på spam, end på idræt, 2,81 mere tid på spam, end på at læse højt for deres børn og 2,18 gange mere tid på spam end på at dyrke sex.

Thomas Jakobsen, som er Consumer Manager hos McAfee i Danmark vurderer, at spam ikke bare er irriterende, men også udgør en reel sikkerhedsrisiko:

"Da et stort antal vira transmitteres via mail udgør spam en sikkerhedsrisiko. Pc’en bliver udsat for flere virus- og ormeangreb, da der simpelthen bliver flere smittebærere."

McAfee anbefaler følgende regler til brug på nettet:

- Anvend en separat e-mail adresse, når du surfer eller chatter.

- Installér et antispam-program på pc’en – også selvom Internet Service Provideren filtrerer spam. Hermed får man optimal beskyttelse.
- Del ikke din e-mail adresse med hvem som helst. Når du fx besøger datingsites, jobsøgningsbaser eller auktionssites kan det føre til flere spammail.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere